perjantai 7. marraskuuta 2014

Työttömyyspaikkakiusaaminen

Taiteilijalla oli tänään rustaus ja harjoituspäivä.

Tusseilla väritystä
Koetin ensimmäistä kertaa värjätä tusseilla koko strippiä. En tohtinut tussausta tehdä suoraan alkuperäisen päälle, vaan nykäsin valokopion päälle. Promarkerin tussit käytössä, mutta väripaletti ei ihan mielytä. Värimaailma tulikin haettua enimmäkseen tyylillä koetetaan tuota tussia.

Skannaus ja kuvankäsittely
Skannaaminen on hankalaa. Olen jo oppinut muuttamaan Gimp:llä mustavalkotussaukset originaalit mustavalkoisiksi ja vahvistettua viivat. Mutta värillisen kuvan käsittely tuottikin tuskaa, kunnes löysin jonkinlaisen ratkaisun. Hieman Blur:ä, vähän Curvea ja kontrastia värikuvaan, jolla rosoisuutta pois. Thresholdilla mustat kuntoon toisessa tasossa. Ylä tasoksi värikuva ja läpinäkyvyys (Opacity) 50% - tadaa rosoisuus hävisi.


Alla kuvat
1. mustavalkoiseksitehty mustavalkotussaus
2. tussausharjoitus mustavalkokopiolle
3. yhdistämä ja Gimp harjoite tulos















Syrjäytymisen yhdeksi syyksi on nimetty koulukiusaaminen. Jos ei kaveria saada syrjään vielä kouluaikana, koetetaan kaveri nitistää työpaikkakiusaamisella. Pomot tietää miten kiusaaminen lopetetaan työpaikoilla - annetaan kaverin lähteä pitkälle saikulle tai potkitaan seuraavissa YT:ssä ulos.
Tämän jälkeen alkaa työttömyyspaikkakiusaaminen - aluksi TE-keskus, sitten ansiosidonnaislaitos - jos kovasti pitkittyy tulee sossu ja kela luomaan elämisen helvettiä.
Lopuksi päätyy monen usean tsemppauksen jälkeen päihdepiireihin. Näissä kaveri otetaan ensimmäistä kertaa vastaan joukkoon lempeään. Ainakin niin kauan, kun on tukimarkkoja tai mummon perintöä porukalla kaadettavaksi.
Seuraa hetki, kun kaveri tartisi kaveria ja löytää itsensä pennittömänä pubin nurkassa - yksin. Kaveri saattaa pohtia:"Palatakko kouluun, töihin vai systeemin kiusattavaksi?"

Onneksi maailma ei ole näin julma kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti