keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Seitsemän hyypiötä ilman Vesikkoa

Seven Minions without Waterwhite.
Autistic, APH, Extrovertic, Introvertic,
ADHD, Atopic and  Narcoleptic




















Hirveetä vääntöö kuvankäsittelyn kanssa. Olen koettanut saada tehtyä Royal Comic Syndicaten ohjeiden mukaan painokelpoilta tuotetta. http://www.royalcomics.com/tuki/sarjakuvan_varitysohjeet.pdf
Eritoten vektoroinnin osalta on hieman ollut nörttihommia.
Otin kaapista ihan ok PC:n, jossa oli Windows Vista. Ladattuani Gimpin, Inscapen ja Wintopon koneelle ja tehtyäni ekan vektorointi yrityksen - Crashtestdummies. Ei riittänyt muisti tohon hommaan, kun Vista ilmeisesti syö sen verran tuota. Eikun opettelemaan Linuxia. Ohjelmat näköjään sai näppärästi sinnekin.

Mäkkiin en viitsinyt asentaa windows-tulkkia, että olisi voinut asentaa Wintopon. Inkscape ei suoriutunut vaadittavasta keskiviivojen vektorointiin. Pysyy mäkki terveenpänä, kun antaa sen pelata omillaan ilman mikkissovelluksia.

Linuxin asentaminen oli jokseenkiin haastavaa, kun pc:n käytöstä kulunut vuosia. Kun loppujne lopuksi rautalankaohjeita tulkittuna sain asennettua Mintin USBilla ja tän jälkeen klik-klik ja klik. Ja linux nousi pystyyn tarvittavine ohjelmin. Keskiviivan löytävä ohjelmiston asennus vaati komentorivin avaamista ja windows-tulkki Wine:n asentamisen. Nekin ohjeet oli hyvin rautalankaa.

Keksiviivojen laskeminen tiffistä vaati aika pitkän raksutuksen - parikertaa canceloin, kun en uskonut että homma etenee. Loppujen lopuksi (kahvien ja tupakkien jälkeen) ilmeistyi ruudulle tussausten keskiviivat. Hieman piti ensin opetella pari Gimp "save as"-haastetta. Herjas jotain Aplha laeyristä - flatten image auttoi.

RCS:n ohjeita olisi hieman tarkemmin seurattuani huomasin, että ko. operaatio on aikaa, tupakkia ja kahvia syövä homma - siis saattaa tussaus painokelpoiseksi. Ei riittänyt tällä kertaa hermot, joten tyydyin vanhaan malliin. Keskiviivojen vektorointia saa aikapaljon korjata, joten ei ihan ollut mun juttu. Nopeampaa tyylia etsin.

värillisille omat proseduurini.
1. scannaus 1200 dpi
2. avaa Gimppii
3. dublicate layer
4. contrasti täpölle / thresholdilla mustat mustiksi.
5. Colorpicker - valitse musta (jotain asetuksia siten, että ottaa harmaitakin alueita)
6. Copy paste uudelle Transparent pohjalle
7. Mode mustavalkoiseksi
8. uusi layer multiply:nä, jotta rosoisuus l. valkoisia pilkku saa hävitettyä.
9. Hieman valintaa ja oilifytä ja taas mustavalkoiseksi ja jossain vaiheessa paperin rosoisuudesta ja huonosta tussauksesta jääneet valkoiset täplät muuttuu viivassa mustaksi.
10. Tää mustat viivat tussaus päälimmäiseksi layeriksi ja alle väri scanni
11. siitä sitten export nettiin jpg:nä.

En ole vieläkään löytänyt oikein hyvää tapaa saada väritetystä scannista hyvää tussauskuvaa. Helvetisti menee tupakkia ton nysväämiseen. Aina joutuu korjailemaan.

No harjoitellaan. Mutta Linuksissa hommat pyörii ihan ok, mutta pitää vielä koodata näytön resoluutiokohdalleen. Mutta siihenkin löytyy ohjeet netistä. Pienellä soveltamisella pitäs onnistua.
En vielä luovuta nörtteilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti